Het ontwerpplan

Op de hoek van de Broekhovenseweg en de Groenstraat wordt het project “Pleinhuis” gerealiseerd. Dit project bestaat uit 8 appartementen en 2 maisonnettes die op een commerciële ruimte worden gebouwd. Zeer kenmerkend voor dit project is de brede, luie trap die vanaf de Broekhovenseweg uitkomt op een gezamenlijk terras. Van hier uit zijn de voordeuren te bereiken maar kun je ook met je buren of vrienden lekker buiten zitten.
De buitenzijde van het gebouw wordt gekenmerkt door de “stalengevelbekleding” die het gebouw haar moderne en opvallende uitstaling geeft. Via verschuifbare delen, kun je de ramen van de woonkamer afsluiten.
De individuele appartementen hebben “een loft achtige” plattegrond waardoor je veel vrijheid hebt met je inrichting. De 2 maisonnettes worden gerealiseerd over twee bouwlagen waarbij je eveneens veel inrichtingsvrijheid hebt.
Dit project heeft een BNA prijsvraag gewonnen.

> Download de pdf van het project “Pleinhuis” met alle tekeningen.

gevel broekhovenseweg

Gevel Broekhovenseweg

gevel groenstraat

Gevel Groenstraat

zijgevel groenstraat

Zijgevel Groenstraat

zijgevel broekhovenseweg

Zijgevel Broekhovenseweg

pleingevel appartementen

Pleingevel appartementen

pleingevel maisonettes

Pleingevel maisonettes

principe langsdoorsnede

Principe langsdoorsnede